Bli av med gaser i magen

bli av med gaser i magen bild, simex, gasbesvär

Gasbildning i magen kan orsaka obehagliga symtom som uppblåsthet, magknip och uppsvullen mage. Att bli av med gaser i magen snabbt är därför något många söker efter. Det finns flera sätt att minska gasbildning och råda bot på gasbesvär. Här är några tips:

  1. Undvik livsmedel som ökar gasbildningen: Vissa livsmedel kan öka gasbildningen i magen, som exempelvis bönor, kål, lök, ärtor och kolsyrade drycker. Försök undvika dessa eller minska intaget av dem.
  2. Ät långsamt och tugga ordentligt: Att äta långsamt och tugga ordentligt kan hjälpa till att minska gasbildning eftersom det minskar mängden luft som sväljs. Detta kan vara en utmaning om man är van vid att äta snabbt.
  3. Undvik att tugga tuggummi och använda sugrör: Tuggummi och sugrör kan öka mängden luft som sväljs, vilket i sin tur kan öka gasbildningen.
  4. Motionera regelbundet: Regelbunden motion kan hjälpa till att förbättra matsmältningen och minska gasbildningen. Promenad eller annan fysisk aktivitet är att rekommendera. Ett bra sätt att få igång matsmältningen är att ta en springtur.
  5. Prova tuggtabletter: Det finns olika typer av gasavslappnande medel som kan användas för att minska gasbildning och lindra obehag i magen. Ett vanligt och populärt alternativ är tuggtabletter med Simetikon. Simetikon gör att gasbubblorna i tarmen går sönder vilket minskar bildning av gaser i magen. Effekt ses ofta redan efter ett par dygns användning.

Simetikon hjälper att bli av med gaser i magen

Att ha problem med gaser i magen beror nästan aldrig på en sjukdom utan oftast på grund av kosthållning. Det finns inga läkemedel som gör att gasen i mag-tarmkanalen försvinner, men det finns läkemedel som kan minska symtomen. Simetikon kan hjälpa mot gaser i magen. Simetikon gör att gasbubblorna i tarmen går sönder och att det inte bildas lika mycket skum. Simetikon rekommenderas som behandling vid gaser i magen av 1177 Vårdguiden. Finns i kapsel, flytande lösning och tuggtablett att receptfritt köpa på apotek.

Tuggtabletter mot gaser i magen

Det finns i flera olika produkter och former med Simetikon. Allt från kapslar, flytande lösning till pulver och tuggtabletter. Simex är en tuggtablett som är enkel, effektiv, god och som verkar mot gasbesvär. Kan användas av vuxna och barn från 6 år. Varje tablett innehåller 80mg av Simetikon.

Om inget av ovanstående hjälper
Om du fortfarande upplever problem med gaser i magen efter att ha provat ovanstående tips, eller om du har andra symtom såsom smärta eller diarré, bör du söka medicinsk rådgivning.

Läs våra andra artiklar

Läs mer om gaser i magen
Konsumentkontakt: MEDFOUR AB | Org.nr 559008-9024 | info@medfour.se | +46 (0) 8-122 014 20

MEDFOUR AB är en snabbväxande svensk distributör av produkter inom sårbehandling, vardagshälsa och medicinteknik. Våra varumärken MGO Manukahonung – manukahonung från Nya Zeeland, Manuka Fill – sårsalva för behandling av alla typer av sår, Cl-ear – örondroppar och öronspray som tar bort vaxpropp och öronvax, Siltape – silikontejp för ärrbehandling,  Activon – sårsalva och förband med manukahonung och Simex - tuggtabletter mot gaser i magen. Finns att köpa på apotek.