Istället för Redugas

Simex är en välsmakande tuggtablett med Simetikon som effektivt minskar bildning av gaser i magen. Simex kan användas istället för Redugas. Nyheten Simex Tuggtablett mot gasbesvär kan användas av vuxna och barn över 6 år. Tuggtabletterna har en god smak av pepparmint, kommer i en liten smidig förpackning som enkelt kan tas med. Det höga innehållet av Simetikon gör att gasbubblorna i tarmen går sönder vilket minskar bildning av gaser i magen. Effekt redan efter ett par dygns användning. Använd Simex istället för Redugas för god hälsa i mag-tarmkanalen och vid besvär av gaser i magen.

Skillnad Simex tuggtablett och Redugas tuggtablett

Simex Tuggtablett kan användas istället för Redugas Tuggtablett. Jämförelse mellan Simex Tuggtablett Mot Gasbesvär vs. Benegast Redugas.

Simex Tuggtabletter mot gasbesvär. Simex innehåller 80 mg av det verksamma ämnet Simetikon som effektivt minskar bildning av gaser i magen. De pepparmintsmakande tuggtabletterna kan tas av barn från 6 års ålder och vuxna.

Redugas tuggtablett motverkar effektivt och snabbt uppblåst mage och gasbesvär. Innehåller simetikon som förstör gasbubblorna samt inulin (prebiotika) som återställer en hälsosam tarmflora och därmed förhindrar ny gasbildning. Ger god hälsa i mag-tarmkanalen. Pepparmintsmak.

redugas tuggtablett
 SimexBenegast Redugas
ÅlderFrån 6 årFrån 18 år
Dosering2-5 tabletter/dag<4 tabletter/dag
Aktiv ingrediensSimetikonSimetikon och inulin (Lycosyl™)

Hur du använder Simex

För vuxna och barn över 6 år. Gör så här: Ta 1 tuggtablett 2-5 gånger om dagen. Den aktiva substansen Simetikon, absorberas inte och påverkar inte kroppens ämnesomsättning. Simex kan användas vid uppblåst, uppsvullen och bullrig mage, magknip och ont i magen av gaser, ansamling och bildning av gaser i mag-tarmkanalen, väderspänning, sväljning av för mycket luft, ökad gasbildning efter operation och som förberedelse inför t.ex. endoskopi, ultraljud- och röntgenundersökning.

Simex hjälper vid och minskar symtom som

  • Uppblåst, uppsvullen och bullrig mage
  • Magknip och ont i magen av gaser
  • Bildning av gaser i magen

Behandling vid gaser i magen

Gasbesvär beror nästan aldrig på en sjukdom, och lindras oftast när du rapar eller fiser. Vilken behandling du får beror på varför du har ökad mängd gas i magen. Ofta kan du själv ta reda på orsaken. Det finns inga läkemedel som gör att gasen i mag-tarmkanalen försvinner, men det finns läkemedel som kan minska symtomen. Simetikon kan hjälpa mot gaser i magen. Det Simetikon gör är att ta sönder gasbubblorna i tarmen och då bildas inte lika mycket skum. Simetikon rekommenderas som behandling vid gaser i magen av 1177 Vårdguiden. Finns i kapsel, flytande lösning och tuggtablett att receptfritt köpa på apotek.

Redugas apoteket

Redugas är tillfälligt restnoterad på apoteket. Apotek har valt att ta in Simex tuggtablett i sortimentet som ersättare till Redugas.

Köpa Simex tuggtablett med Simetikon på apotek

Apotek har valt att ta in Simex i sortiment som ersättare till Redugas då produkten restnoterar/är tillfälligt slut på apotek. Du kan köpa Simex på de flesta apotek. Simex istället för Redugas på Apoteket AB, ApohemApotea.seKronans Apotek och MEDS.se

Läs mer om gaser i magen
Konsumentkontakt: MEDFOUR AB | Org.nr 559008-9024 | info@medfour.se | +46 (0) 8-122 014 20

MEDFOUR AB är en snabbväxande svensk distributör av produkter inom sårbehandling, vardagshälsa och medicinteknik. Våra varumärken MGO Manukahonung – manukahonung från Nya Zeeland, Manuka Fill – sårsalva för behandling av alla typer av sår, Cl-ear – örondroppar och öronspray som tar bort vaxpropp och öronvax, Siltape – silikontejp för ärrbehandling,  Activon – sårsalva och förband med manukahonung och Simex - tuggtabletter mot gaser i magen. Finns att köpa på apotek.