Gasig mage

Lider du av gaser i magen och vill ha lindring? På Apoteket.se finns nu tuggtabletten Simex med Simetikon som kan hjälpa mot besvären. Oavsett om du har mycket gaser i magen, känner dig gasig eller lider av en uppblåst och bullrig mage, så kan Simex vara ett bra alternativ för dig. Slipp ballongmage och få bukt med dina gasbesvär idag!

Gasig i magen

Har du känt dig uppblåst och besvärad av gasig mage? "Matsmältningsapparaten" symboliserar vår mag-tarmkanal och är en del av en reklamfilm som producerats och visats av Apoteket.se. Det är inte ovanligt med mycket gaser i magen, faktum är att i "Matsmältningsapparaten" finns det hela 1,5 liter gas som vill komma ut.

Gasbesvär, matsmältning, apoteket
Reklamfilm från Apoteket AB med matsmältningsapparaten som visar gaser i magen

Gasig i magen - Vad beror det på?

En del av det beror på nedbrytning, men det mesta sväljer vi själva. Var tionde person upplever problem med mycket gaser, men det finns flera sätt att minska besvären. Prova att dra ned på mat som kål, ärtor, bönor och lök, undvik kolsyrade drycker och tuggummi, och se till att röra på dig mer samtidigt som du minskar stressen. Stress kan nämligen få oss att svälja extra mycket luft.

Vanliga symtom vid gasbesvär

  • Uppblåst, uppsvullen och bullrig i magen
  • Ont i magen och magknip
  • Rapar och pruttar mer än vanligt
Problem med mycket gaser i magen

Bäst mot gasig mage

Det kan vara oerhört obehaglig och obekvämt med gaser i magen. Goda nyheter! Nu finns nyheten mot gaser i magen på Apoteket.se i form av Simex tuggtabletter.

Simex innehåller Simetikon, en aktiv ingrediens som fungerar genom att bryta ner gasbubblor i magen och tarmarna. Detta minskar obehaget och hjälper dig att bli av med de irriterande symptomen på gaser i magen. 1177 Vårdguiden rekommenderar Simetikon vid behandling av gasbesvär.

Tack vare tuggtabletten är det nu lättare än någonsin att bli av med gasig mage. Du kan ta tabletten var som helst, utan behov av vatten. Dessutom smakar de gott (pepparmint) och är lätta att tugga.

Har du besvär av gaser i magen och vill ha en snabb och effektiv lösning? Besök ditt lokala Apoteket eller Apoteket.se och prova Simex tuggtabletter idag. Du kommer att känna skillnaden på nolltid och kunna njuta av en mer bekväm och avslappnad mage.

Köpa Simex, gaser i magen apoteket ab

Köp tuggtablett mot gasig mage på Apoteket

Apoteket har sedan i februari 2023 nyheten Simex i fast sortiment istället för Redugas. Du kan köpa Simex på de flesta Apoteket i Sverige, i samtliga 400 fysiska apotek och online på Apoteket.se. Simex finns i två förpackningsstorlekar: Simex Tuggtablett 20st och Simex Tuggtablett 100st

Läs våra andra artiklar om gasig mage

Läs mer om gaser i magen
Konsumentkontakt: MEDFOUR AB | Org.nr 559008-9024 | info@medfour.se | +46 (0) 8-122 014 20

MEDFOUR AB är en snabbväxande svensk distributör av produkter inom sårbehandling, vardagshälsa och medicinteknik. Våra varumärken MGO Manukahonung – manukahonung från Nya Zeeland, Manuka Fill – sårsalva för behandling av alla typer av sår, Cl-ear – örondroppar och öronspray som tar bort vaxpropp och öronvax, Siltape – silikontejp för ärrbehandling,  Activon – sårsalva och förband med manukahonung och Simex - tuggtabletter mot gaser i magen. Finns att köpa på apotek.